Росіяни поширюють фейкові відео з українськими десантниками

Політика

Російські пропагандисти поширюють фейки з українськими десантниками. Нещодавно у мережі з’явилася нова ворожа ІПСО.

Про це повідомляє Десантно-штурмові війська ЗСУ у Telegram.

Зазначається, що ворог активно продовжує використовувати технологію штучного інтелекту для створення фейкових відео з метою проведення ІПСО. Так, після публікації фейкових відеозвернень військовослужбовців 46 окремої аеромобільної та 80 окремої десантно-штурмової бригад, росіяни створили і поширюють ще одне фейкове відео. На ньому начебто військовослужбовці 81 окремої аеромобільної Слобожанської бригади ДШВ ЗС України звертаються до командування з вимогою забезпечити їх технікою та озброєнням. В іншому разі, вони погрожують залишити позиції.

«Очевидно, що дане відео згенероване за допомогою нейромереж і поширюється ворогом для деморалізації особового складу ДШВ. Також, примітним є факт, що ворожі пропагандисти на регулярній основі почали створювати такі відео-фейки. І стосуються вони, переважно, військових частин Десантно-штурмових військ Збройних Сил України», – сказано у повідомлені.Нагадаємо, що фахівці з кібербезпеки виявили в Інтернеті сайт, який імітував зовнішній вигляд та структуру офіційного вебсайту Державної прикордонної служби України.

Раніше ми писали, що українські ЗМІ мають «коректно» висвітлювати такі чутливі теми, як мобілізація та діяльність ТЦК, і не вестися на російські фейки.

Також нагадаємо, що у Центрі протидії дезінформації РНБО України назвали фейком інформацію, яку поширюють російські пропагандисти, про нібито бунт у 116-й окремій механізованій бригаді ЗСУ під Куп’янськом та її виведення із зони бойових дій через втрату боєздатності.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь