Розслідувачі знайшли апартаменти, де у Лондоні міг оселитись депутат-втікач Дмитрук

Політика, Світ

Журналісти Bihus.Info з’ясували ймовірне місце проживання в Лондоні народного депутата Артема Дмитрука, який втік за кордон. Це дорогий житловий комплекс у районі Баттерсі на півдні британської столиці.

Про це йдеться в сюжеті Bihus.Info.

Розслідувачі звернули увагу на Instagram дружини Дмитрука Анастасії. Вона регулярно їздила до Лондона разом з дітьми у 2022 та 2023 роках.

Під час цих візитів родина найімовірніше мешкала в одному і тому ж районі — Бермондсі. Журналісти посилаються на сториз Анастасії, в якій вона розповідає про похід із сином до піцерії. Припускають, що оскільки син ще маленький, то навряд чи б Анастасія відходила від дому далеко.Проте наприкінці вересня цього року родина Дмитрука, вочевидь, змінила місце проживання. Так, судячи зі сториз самого Дмитрука в Instagram, вони гуляють з дітьми в парку Баттерсі, що в однойменному районі британської столиці.

Bihus.Info додали, що поруч розташований спортзал, звідки народний депутат часто публікує сториз із вправами.

Крім того, Анастасія Дмитрук публікувала фотографії з нового і дорогого житлового комплексу Vista Chelsea Bridge, що між парком Баттерсі та спортзалом, де займається її чоловік.

Журналісти вважають, що виїзд Дмитрука був спланованим. Звертають увагу, що восени 2023-го депутат змінив риторику та мову в соціальних мережах. Перед тим він записував відео українською про церкву, одеські справи та боротьбу зі шахраями, а після став розповідати про «свавілля ТЦК» та переслідування православних. Також Bihus.Info зазначають, що родина Дмитрука заздалегідь готувалась до переїзду.

Раніш генеральний прокурор України Андрій Костін заявляв, що Україна вживе усі міжнародно-правові способи задля повернення народного депутата Артема Дмитрука.

Нагадаємо, що розслідувалися справи проти нардепа Артема Дмитрука з 2022-го та 2023 років, але весь цей час для нього не було підозри від генпрокурора. Він її підписав лише 25 серпня 2024-го, коли нардеп уже накивав п’ятами.

Державне бюро розслідувань порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону народним депутатом Артемом Дмитруком, якого підозрюють у нападах на військового та правоохоронця.

Дмитрук був серед народних депутатів, які до останнього виступали проти заборони УПЦ МП та голосував проти відповідного законопроєкту.

Генеральний прокурор України Андрій Костін розповів, що наразі правоохоронці встановлюють людей, які допомогли нардепу Андрію Дмитруку покинути Україну. Наразі він «подорожує» країнами, однак його місце перебування відоме прокуратурі.

В Міністерстві внутрішніх справ Молдови відреагували на виїзд із країни народного депутата України Артема Дмитрука. Він не повідомив, що є посадовцем Верховної Ради, а виїхав як звичайний громадянин.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь