Розслідування: Окрім інвалідності молоді обласні прокурору оформлюють собі пенсії

Політика

Журналісти-розслідувачи знайшли ще псевдо-інвалідів в органах прокуратури України. Зокрема Денис Селін з проєкту «Громадський Контроль» виявив ще з десяток прокурорів-інвалідів, деякі ще й оформили собі пенсії.

Про це Селін повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Подивився керівників обласних прокуратур по областям. 14 керівників обласних прокуратур отримують пенсії або по вислузі років, або по інвалідності. В середньому, їм по 45 років наразі. Це дуже схоже на пенсію по інвалідності. І як пенсіонер, його родина прикупила квартиру у Туреччині за 693 тис.грн. Схоже, проходив розпродаж квартир для пенсіонерів», – написав Селін.

  • Керівник Дніпропетровської обласної прокуратури – Сергій Біжко, 1976 року народження, вже два роки отримує пенсію.
  • Перший заступник обласного прокурора – Прихожанов Валерій, 3 роки вже отримує пенсію (1974 року народження).
  • Інший заступник обласного прокурора – Савенко Михайло, вже 2 роки отримує пенсію. Пенсію став отримувати в 38 років.

Денис Селін виявив, що 14 чинних керівників обласних прокуратур отримують пенсії.

«Генеральній прокуратурі краще перевірити топів всіх областей, а то потім може бути дуже незручно, якщо по 49+ прокурорів з інвалідністю будуть знаходити в кожній області. Ну і якщо прокурорські “дивним чином” отримують інвалідність, не дивно, що вони потім не можуть проконтролювати своїх підлеглих прокурорів», – зазначив розслідувач.

Нагадаємо, на цьому тижні стало відомо, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником виявилися клієнтами скандальної голови медико-соціальної експертної комісії Тетяни Крупи. Вона за хабар оформила їм інвалідність.

Генеральний прокурор Андрій Костін звільнив за власним бажанням керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника. Щодо нього йде службове розслідування.

4 жовтня стало відомо про викриття правоохоронцями керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду, які неймовірно збагатилися на ухилянтях. У матері з сином знайшли майже шість мільйонів доларів США готівкою у різних валютах.

Тетяна Василівна та Олександр займалися штампуванням довідок про інвалідність для чоловіків, які намагались  уникнути військової служби. Так і збагатились. А вже коли прийшли з обшуками, то жінка намагалася викинути через вікно дві сумки з пів мільйоном доларів, однак зробити їй це не вдалось.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь