Розстріл жінок у Селидовому – це воєнний злочин рф – Лубінець

Політика

За повідомленням омбудсмена Дмитра Лубінця, російські військові ймовірно розстріляли мирних мешканців міста Селидове в Донецькій області, що є серйозним порушенням законів та звичаїв війни.

Лубінець наголосив, що такі дії підпадають під категорію військових злочинів, зокрема порушують Женевську конвенцію, яка регулює поводження з цивільним населенням та військовополоненими під час війни.

Омбудсмен уже звернувся до ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста з вимогою реакції на подію, підкреслюючи необхідність негайного покарання винних. Лубінець також наголосив, що такі злочини з боку рф є регулярними, і міжнародне співтовариство має діяти, щоб припинити агресію і покарати відповідальних.

Раніше ми писали, що правоохоронці проводять розслідування щодо ймовірного розстрілу окупантами цивільного автомобіля в Селидовому на Донеччині. Рашистів підозрюють у вбивстві місцевих мешканців.

Також нагадаємо, що українські десантники оприлюднили відео зі знищеною ворожою технікою у Курській області росії на так званій «дорозі смерті» – шлях встелений знищеною ворожою технікою.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь