Розвідка Британії прогнозує зниження темпів російського наступу

Політика

Війська рф протягом останнього тижня прискорили просування до міста Покровськ, але далі їм підтримувати такі темпи не вдасться.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у X (Twitter).

Головне управління розвідки Міністерства оборони Британії розповіло, що російські Сухопутні війська протягом останніх семи днів прискорили просування до міста Покровськ на сході України.

«Війська рф дуже ймовірно вже знаходяться в межах десяти кілометрів від краю міста. Швидкість просування, ймовірно, сповільниться, коли російські сухопутні війська увійдуть у населені пункти поблизу Покровська», – йдеться в заяві розвідки.

Британія наголосила, що Покровськ є ключовим логістичним центром для Донецької області, і, якщо його захопити, потрібно буде подовжити і перенаправити існуючі українські лінії постачання.«Оперативний темп військової активності залишається низьким на всіх інших лініях фронту на сході та півдні України без істотних змін у територіальному контролі», – додали в розвідці.

Раніше повідомлялося, що російське військове командування перекинуло резервні підрозділи із Покровського напрямку у Курську область. Там триває операція ЗСУ.

Тим часом, Сили оборони місцями зупинили просування ворога на Харківщині. У районі села Липці Харківської області російські війська частково почали переходити в оборону.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів про ситуацію на фронті. На напрямку головного удару ворога вона залишається складною, проте він зазнає відчутних втрат.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь