Розвідка Естонії підрахувала, скільки тисяч тонн снарядів втратила рф у Торопці

Політика, Світ

Російські окупанти втратили 750 тис. одиниць боєприпасів унаслідок удару по складу в місті Торопець Тверської області, що позначиться на ситуації на фронті найближчим часом.

Про це повідомляють на сайті Естонської громадської телерадіомовної компанії (ERR) із посиланням на главу розвідувального центру Сил оборони Естонії Антса Ківісельга.

«Було підірвано 30 тис. тонн вибухонебезпечних предметів, що становить 750 тис. снарядів. Якщо взяти середню швидкість бою, то рф випускала 10 тис. снарядів на тиждень. Тож це запас боєприпасів на два-три місяці. Унаслідок цієї атаки росія зазнала втрат у боєприпасах, і ми побачимо вплив цих втрат на фронт найближчими тижнями», – сказав Ківісельг на щотижневій пресконференції Міністерства оборони Естонії.

Він також розповів, що додаткові боєприпаси, які ще не зберігалися в приміщенні складу, доставили туди потягом незадовго до того, як сталася атака. Після атаки боєприпаси на складі вибухнули разом із бункерами.

Говорячи про події в Україні за минулий тиждень, Ківісельг сказав, що рф продовжує утримувати ініціативу на землі. «рф все ще має бажання захопити Луганську і Донецьку області… Попри те, що відбувається в Курській області, рф не вивела війська з покровського напрямку, і найближчими тижнями там не очікується жодних серйозних змін», – зазначив він.Водночас глава розвідувального центру Сил оборони Естонії зазначив, що в Курській області Збройні сили України утримують ініціативу на оперативному рівні. «росія справді почала контратаку минулого тижня і трохи просунулася, але українці все ще утримують свої позиції і також почали свої контратаки. Минулого четверга українці також відкрили новий коридор для наступу в районі Глушково, де просунулися майже на 6 км углиб росії і створюють там можливість для захоплення російських підрозділів у Курській області», – повідомив Ківісельг.

Нагадаємо, що палав та детонував склад у Тихорецькому районі Краснодарського краю росії, куди українські дрони залетіли вночі 21 вересня.

За даними  проєкту Defense Express, під Тихорецьком Краснодарського краю росії вночі 21 вересня була атакована 719 база артилерійських боєприпасів. Туди росіяни зводили північнокорейські снаряди.

Вночі 21 вересня ймовірно українські дрони прилетіли на 23-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони рф. Місцеві жителі повідомляють про сильні вибухи біля селища Жовтневе Тверської області рф.

У ніч на 21 вересня 2024 року радіотехнічними військами Повітряних Сил ЗСУ було виявлено та здійснено супровід 25-ти засобів повітряного нападу противника.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь