Рютте збере у Брюсселі засідання Ради Україна-НАТО

Політика, Світ

Засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони відбудеться у четвер, 17 жовтня. Воно пройде.

Про це заявив генсек НАТО Марк Рютте, повідомляє пресслужба НАТО.

За словами Рютте, засідання Ради Україна-НАТО відбудеться у четвер увечері. У його ході міністри оборони країн-членів Альянсу зустрінуться зі своїм українським колегою Рустемом Умєровим.

Планується, що під час зустрічі учасники обговорять ситуацію на полі бою в Україні та найнагальніші потреби українських захисників.

Рютте також додав, що робота зі створення нового командування НАТО у Вісбадені для координації допомоги та підготовки солдатів для України, а також виконання обіцянки виділити Україні 40 мільярдів євро у якості військової допомоги йде повним ходом.«Союзники по НАТО надали Україні 20,9 мільярда євро військової допомоги у першій половині 2024 року, і союзники виконують свої зобов’язання до кінця року», – наголосив генсек.

Україна хоче отримати запрошення на вступ до НАТО до того, як Джо Байден залишить пост президента США. Запрошення могло б стати політичним сигналом.

Міжнародній спільноті потрібно «перестати турбуватися про президентство Трампа» та його наслідки для України, заявив генеральний секретар НАТО Марк Рютте.

Посол США в Україні у 2006-2009 роках Вільям Тейлор закликав Вашингтон та інших союзників надати Україні членство в НАТО. Від цього, зокрема, залежить безпека Європи.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь