Салат “Апельсинова часточка”: часто готую на святковий стіл
Одним із салатів, які можна подавати на святковий стіл, є “Апельсинова часточка”. Адже новий рік завжди асоціюється із присутністю цитрусових.
Інгредієнти:
Морква – 1 шт
Цибуля ріпчаста – 1-2 шт
Картопля – 1 шт
Куряче філе – 1 шт
Огірки мариновані – 1-2 шт
Сир твердий – 150 г
Майонез – 100 г
Ділюся рецептом приготування:
Відварюємо картоплю, чистимо, натираємо її на великій тертці і викладаємо на тарілку у формі апельсинової часточки. Покриваємо майонезною сіточкою.
Куряче філе нарізаємо кубиком, викладаємо зверху картоплі та знову покриваємо майонезом.
Кубиками нарізаємо цибулю і робимо майонезну сітку. За допомогою вилки можна розподілити майонез по поверхні, щоб він ліг рівномірно.
Нарізаємо кубиком мариновані огірки, також змащуємо майонезом.
Відварену заздалегідь моркву, натираємо на дрібній тертці. Викладаємо морквою зовнішню сторону часточки.
Всю решту покриваємо натертим, твердим сиром і робимо морквою сегменти.
Прибираємо салат у холодильник для просочення на пару годин і можна подавати на стіл. Приємного вам апетиту!
Джерело