Салат Чингізхан. Це щось нове у моєму меню

Життя

Нещодавно в гостях скуштувала новий салат із буряків. Так мені сподобався, що вирішила, що однозначно треба готувати на Новий рік.

Поєднання продуктів – вище за всякі похвали.  Салат дуже ситний та незвичайний, а інгредієнти прості та доступні.

Інгредієнти:
Буряк – 2 штуки середнього розміру;
Морква – 1 штука;
Філе куряче – 200 грам;
Твердий сир – 100 грам;
Чорнослив – 100 грам;
Волоські горіхи – 100 грам;
Часник – 2 – 3 зубчики;
Сіль, мaйонез – до смаку.
Ділюся рецептом приготування:

  1. Буряк і моркву відварити і остудити. А ще краще запекти овочі у духовці у фользі. Фольгу посипати сіллю та спеціями, збризкати олією.
  2. Чорнослив залити окропом, щоб він став м’якшим, а потім дрібно нарізати.
  3. Куряче філе дрібно нарізати, а потім обсмажити в невеликій кількості олії. Обов’язково посолити та додати спецій за смаком.
  4. Усі підготовлені інгредієнти натерти на великій тертці окремо.
  5. У буряк додати пропущений через часник, перемішати.

У салатник або на тарілку викладати шарами:
1 шар: 1/2 частини буряка з часником, за смаком посолити (якщо вважаєте за потрібне);
2 шар: смажена курка, подрібнені волоські горіхи, змастити мaйонезом;
3 шар: терта морква, сіль (за бажанням);
4 шар: тертий сир, мaйонез;
5 шар: чорнослив;
6 шар: буряк, який залишився, з часником, сіль (за бажанням), мaйонез.
Прикрасити салат за бажанням. Салат Чингізхан готовий!

Упевнена, Вам він також сподобається.
Джерело

Залишити відповідь