Салат Фаворит з куркою та сиром на святковий стіл.
Сьогодні ми готуватимемо салат Фаворит. Це рецепт простого, але дуже смачного, соковитого та яскравого салату. Як заправка використовується майонез. Такий салат можна подати у великому святковому салатнику або формувати у роз’ємній формі.
Покроковий рецепт приготування страви:
- Насамперед, нарізаємо цибулю.
- Викладаємо цибулю в окрему чашку. У чашку з цибулею додаємо сіль, цукор та оцет. Все це заливаємо кип’ятком. Цибуля має бути повністю покрита кип’ятком. Все добре перемішуємо і даємо настоятися цибулі 10-15 хвилин.
Найкраще салат Фаворит збирати в глибокому салатнику або на плоскій тарілці, укладаючи підготовлені інгредієнти шарами. Я збиратиму салат на плоскій тарілці за допомогою кільця від форми для випічки. Розмір кільця 20 см у діаметрі.
- Помідори нарізаємо на кубики і перекладаємо в сито, щоб стік сік.
- Солодкий перець також нарізаємо на кубики.
- Курячі яйця натираємо на терці з великим полотном.
- Сир натираємо на середній тертці.
- Філе курячої грудки нарізаємо на невеликі шматочки.
- Тепер приступаємо до збирання салату. Першим шаром викладаємо куряче філе.
- Зверху робимо сітку із майонезу.
- Зверху на куряче філе викладаємо мариновану цибулю, попередньо зливши з неї всю рідину.
- Наступним шаром викладаємо помідори.
- Солимо і перчимо на смак.
- Зверху робимо сітку з майонезу.
- На помідори викладаємо курячі яйця.
- Зверху так само робимо сітку з майонезу.
- Наступним шаром викладаємо болгарський перець і робимо сітку з майонезу.
- На болгарський перець викладаємо тертий сир. Це і буде наш останній шар у салаті. На цьому етапі знімаємо акуратно кільце з салату. Смачного!
Ось що нам знадобиться:
Куряча грудка відварена – 250 г
Помідори – 3 шт.
Сир – 150 г
Перець солодкий – 1 шт.
Яйце куряче відварене – 3 шт.
Цибуля ріпчаста – 1 цибулина
Сіль, перець – за смаком
Майонез – за смаком
Для маринаду:
Сіль – 0,5 ч.л
Цукор – 1 ч.л
Оцет 9% – 1 ст.л.
Вода кип’ячена – ½ склянки