Салат «Галичина»: весь Львів на Великдень готує саме цей салат
На свято це найкращий салат, який я готую щороку! Галицький рецепт точно здивує усіх і ще проситимуть добавки, перевірений роками!
Зміст
Інгредієнти:
відварене куряче м’ясо (стегно, філе)
1-2 огірки свіжих
зелена цибуля
майонез за смаком
Засмажка:
1 цибулина
печериці 300-400 г
сіль, перець за смаком
олія для смаження
Яєчні млинці:
4 яйця
сіль, перець за смаком
зелень кропу чи шпинату
1 ст. л. кукурудзяного крохмалю
1 ст. л. борошна
30 г молока
олія для смаження
Приготування:
Засмажка:
На сковорідці розігріваю олію та обсмажую до прозорості дрібно порізану цибулю. Додаю печериці, солю, перчу, обсмажую все 15-20 хвилин, постійно помішуючи, до випаровування рідини і готовності грибів.

Яєчні млинці:
Змішую міксером до легкої піни яйця, сіль, перець, кріп, крохмаль, борошно. В кінці вливаю молоко і перемішую міксером. Розігріваю олію в сковорідці і обсмажую млинці до золотистості з обох сторін.

Охолоджені млинці скручу в трубочку і нарізаю соломкою.

М’ясо розбираю на волокна або нарізаю більшими шматочками. Кладу у салатницю, додаю засмажку з грибів і цибулі, яєчні млинці. Огірки нарізаю четвертинками, подрібнюю зелену цибулю. Додаю майонез, можливо за смаком ще сіль і перець, гарно перемішую.
Несу смакувати до столу!
Джерело