Салат «Гриби під шубою»: ще один рецепт ніжної і смачної закуски

Життя

Хочеться відразу відзначити всі переваги цього салату. Це і дивно ніжний смак, і простота приготування, і цілком бюджетні витрати по продуктам. Головну роль в салаті грають, звичайно ж, смажені гриби. А ось підкреслює їх смак «шубка», яка складається з білків, плавленого сирка, часнику і зелені. Виходить дивовижне смакове поєднання: ніжне, але при цьому яскраве і виразне.

за матеріалами Скарабничка рецептів

Загалом, це треба не описувати, а готувати і пробувати.

Необхідні інгредієнти

  • печериці свіжі – 400 г
  • цибуля – 100 г
  • картопля – 400 г
  • плавлений сирок – 120 г
  • варені яйця – 4 шт.
  • зубчики часнику – 1-2 шт.
  • кріп молодий – 1/2 середні пучка
  • майонез – до смаку

Як приготувати салат «Гриби під шубою»

Печериці обсмажуємо до повної готовності з нарізаною на невеликі кубики цибулею. Сіль, перець додаєте за смаком в самому кінці обсмажування.

Картоплю відварюють в шкірці, присолити за смаком воду, потім охолоджуєте, чистите і натираєте грубо на тертці.

Яєчні білки і плавлений сирок теж натираєте грубо. Щоб сирок подрібнювався на тертці, не злипаючись, його необхідно злегка заморозити.

Складаєте сирну і білкову стружку в миску, додаєте пару ложок майонезу, подрібнений кріп і часник, роздавлений пресом. Потім акуратно, намагаючись не перетворити масу в кашу, перемішують до рівномірного з’єднання всіх компонентів.

На тарілку плоскої форми встановлюєте кільце і першим шаром викладаєте підготовлену картоплю. Промазуєте цей шар майонезом.

Другим шаром підуть смажені печериці. Тут промазка майонезом не потрібна.

І накриваєте гриби білково-сирною масою, яка і грає в цьому рецепті «шубку». Обов’язково вирівнюєте, злегка придавлюючи, цей шар.

Засипаєте верх салату дрібно натертими жовтками. Все, салат «Гриби під шубою» зібраний. Даєте йому годину на закріплення форми, а потім забираєте формувальне кільце.

Прикрасити можете по-різному. Тут все залежить від польоту вашої фантазії. У нашому варіанті салат прикрашений невеликими трояндочками з майонезу і гілочками кропу.

Вийшло ніжне і цілком ошатне оформлення. Ніжний і смачний салат «Гриби під шубою» готовий!

Залишити відповідь