Салат Клеопатра з ананасом. Просте приготування, вишуканий смак
Цей салат вдало поєднує смак абсолютно різних продуктів. Незважаючи на легкість приготування, він буде гідною прикрасою будь-якого святкового столу.
Кількість інгредієнтів:
1 цибулина (червона салатна). Для маринаду – сік з половини лимона і 1 столова ложка оливкової олії;
2-3 яйця;
250 грам креветок;
4-5 кілець ананаса;
На заправку майонез;
Сіль.
Рецепт приготування пікантного салату Клеопатра
Нарізаємо кільцями цибулю, засипаємо його в глибоку тарілку, додаємо свіжовичавлений лимонний сік з оливковою олією. Добре перемішуємо і залишаю настоятися. Цибуля тепер знадобиться тільки на завершальній стадії приготування.
Відварюємо креветки, охолоджуємо і чистимо. Нарізаємо їх на 3-4 частини, а трохи залишаємо для прикраси салату.
Відварюємо круто яйця, чистимо і дрібно нарізаємо.
Відкривши ананаси, нарізаємо кубиками.
Змішуємо в одному посуді всі інгредієнти, крім цибулі. Солимо, за смаком перчимо, заправляємо майонезом і перемішуємо.
Тепер на плоску тарілку рівним шаром викладаємо цибулю, попередньо зливши з неї рідину.
На шар з кілець маринованої цибулі викладаємо салат, акуратною гіркою. Прикрашаємо цілими креветками, можна ще використовувати колечка оливок.
Просто, недорого, зате як смачно і красиво. Бажаю всім приємного частування!
Джерело