Салат “Легенда”: смачна прикраса святкового столу
Легкий, смачний салат, послужить чудовим частуванням на святковому столі. З’їдається він легко та приємно, не перевантажує шлунок. Окрім свят цей рецепт обов’язково стане у нагоді тим, хто стежить за своїм харчуванням та здоров’ям.
Інгредієнти:
1 половинка курячої грудки;
1 середній буряк;
1 морквина;
1 невелике яблуко;
2 яйця;
Грецькі горіхи;
Кілька гілочок зеленої цибулі;
На заправку легкий майонез салатний або звичайний, але змішаний зі сметаною в пропорції 1:1.
Ділюся рецептом приготування:
Відварити курку в трохи підсоленій воді, нарізати дрібними кубиками. Робимо це поки що м’ясо тепле.
Відварюємо буряк. Морквину варимо трохи, щоби сильно не розварювалася. Відварюємо круто яйця.
Горіхи просмажуємо трохи та подрібнюємо. Дрібно ріжемо зелену цибулю.
Варений буряк тремо на великій тертці, морквину нарізаємо соломкою. Чистимо і дрібно ріжемо яблуко.
Перемішуємо з майонезом у салатнику всі продукти, крім яєць. Їх ми дрібно кришимо або тремо на великій тертці і посипаємо салат зверху.
Можна оформити салат інакше, викласти на широку плоску тарілку, обсипати тертим білком, жовтком і прикрасити.
Відправляємо готовий салат у холодильник і дістаємо, щоб подавати на стіл.
Джерело