Салат, який я готую завжди на прохання всієї родини. Гості з’їдають його найпершим, дуже хвалять його
Салат цей завжди стає окрасою мого святкового столу. Готую його залюбки аж дві порції, адже він подобається усім, його швидко з’їдають.
за матеріалами Українці Сьогодні
Складові:
- 400 грам – куряче філе;
- 100 грам – мариновані гриби без оцту;
- 3 штуки картоплини;
- 4 штуки яйця;
- 1 середня цибулина, можна червона, якщо маєте;
- невеликий пучок зелені;
- 30 грам оцту;
- 5 грам цукру;
- 30 мл води;
- сіль, перець – за смаком;
- майонез – краще домашнього приготування.
Приготування:
Спочатку потрібно зварити м’ясо та яйця. Яйцям дайте покипіти 15 хвилин.
Потім нам потрібно замаринувати цибулю. Змішуємо оцет, цукор і воду. Цибулю нарізаємо півкільцями і заливаємо готовим маринадом. По закінченню 20 хвилин дістаємо і добре віджимаємо, щоб стекла вся зайва рідина.
Потім беремо велику і неглибоку тарілку для салату. У неї, шарами, будемо викладати наш салат. Дно потрібно змастити невеликою кількістю майонезу.
Спочатку першим шаром викладаємо порізане невеликими шматочками філе і робимо сіточку з майонезу.
Посипаємо маринованою цибулею. Далі, відразу ж наступним шаром, натираємо на крупній тертці картоплю. Солимо, перчимо і робимо майонезну сітку.
Тепер посипаємо салат дрібно нашаткованою зеленню. Наступний шар – грибний. їх ми нарізаємо тоненькими пластинками.
Потім подрібнюємо, окремо, жовтки і білки. Жовтки викладаємо зверху грибів. Робимо майонезну сітку. Тепер білки. Акуратно трамбуємо його ложкою.
Відправляємо салат в холодильник на 4 години. Перед подачею прикрашаємо салат тоненькою сіточкою з майонезу, зеленню і грибочками, які залишилися.
Смачного!