Салат з буряка з чорносливом: як приготувати за простим рецептом

Події України

Салат з буряка з чорносливом – один із найпопулярніших варіантів салатів, актуальних в зимовий період року. Буряк – це не тільки корисний, але й доступний овоч, який можна використовувати для приготування безлічі смачних страв!

Отже, як приготувати салат з буряка з чорносливом та що додати у страву для смаку та аромату – читайте в нашому матеріалі.

Буряк і чорнослив – це не лише смачне, але й корисне поєднання. Буряк багатий на вітаміни та мікроелементи, що підтримують серцево-судинну систему, а чорнослив містить антиоксиданти, що допомагають у боротьбі з токсинами.

Салат з буряка з чорносливом: рецепт

Для більш насиченого смаку салату, буряк можна запекти у фользі в духовці за 180 градусів близько 1,5 годин.

Інгредієнти:

  • 300 г вареного буряка
  • 2-3 шт. чорносливу
  • 1 зубок часнику
  • сіль, перець – до смаку
  • сік лимона – 2 ч. л.
  • сметана, натуральний йогурт, майонез чи олія – для заправки

Приготування:

  1. Чорнослив гарно промити холодною водою та нарізати.
  2. Буряк почистити та натерти на дрібній тертці. Буде смачно і красиво, якщо натерти його на тертці для моркви по-корейськи.
  3. У миску викласти буряк та чорнослив. Додати пропущений через прес часник, сік лимона, посолити, поперчити та перемішати.
  4. Потім заправити салат на вибір сметаною чи іншими запропонованими інгредієнтами та ще раз перемішати.
  5. Помістити салат у холодильник на 30 хвилин. Смачного!

Для більш яскравого смаку салат з буряка з чорносливом можна додати трохи волоських горіхів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Залишити відповідь