Сало по-одеськи: рецепт – чудо! Так ви ще точно не готували

Війна

Щоб ваше сало було смачним та ароматним, потрібно використовувати правильно приготовлений маринад. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати сало по-одеськи — ідеальна закуска на святковий стіл. Використовую це сало і для приготування бутербродів з житнім хлібом — подекуди значно смачніше, ніж з ковбасою.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

ІНГРЕДІЄНТИ:

  • Сало 1 кг
  • Часник 1 шт. (головка)
  • Сіль 3 ч. л.
  • Паприка 4 ч. л.
  • Перець чорний мелений 1 ч. л.
  • Гірчиця 2 ч. л.

ПРИГОТУВАННЯ:

Потрібно все промити, сало просушити за допомогою паперових серветок. 

Часник очистити від лушпиння та пропустити через прес. Змішати часник з перцем та сіллю, додаємо ще гірчицю. Цією сумішшю потрібно натерти сало з усіх сторін.

Зверху потрібно посипати ще сало меленою паприкою.

Загорнути страву у фольгу й тримати цілу ніч в морозильній камері.

Наступного дня поміщаємо сало в духовку, розігріто до 140 градусів, та випікаємо рівно 2 години. Потім вийняти з духовки й нарізати на шматки.

Порада: не обовязково знімати одразу фольгу, можна остудити і в фользі, виняти з духовки й залишити на кільки годин при кімнатній температурі, потім помістити сало в холодильник. Після цього можна зняти фольгу, щоб сало стало щільним. 

Залишити відповідь