Саудівська Аравія та ОАЕ закуплять зброю у США на мільярди доларів

Політика, Світ

Державний департамент США погодив оборонні контракти з Саудівською Аравією та ОАЕ. Сума угод становить мільярди доларів.

Про це повідомляється на сайті Управління воєнного співробітництва Міністерства оборони США.

Держдеп схвалив можливий продаж Саудівській Аравії 2503 протитанкових ракет з напівактивною головкою самонаведення AGM-114R3 Hellfire II, які використовуються гелікоптерами AH-64A/D/E Apache.

Вартість контракту складає 655 млн доларів, виконавець – компанія Lockheed Martin.Також США схвалили контракт на постачання 220 авіаційних ракет  для винищувачів F-15. Сума угоди – 251 млн доларів, а виконувати замовлення буде Raytheon.

Також Саудівська Аравія закупить у США 105-мм танкові кумулятивні снаряди M456, які використовуються танками М60А3, а також інші боєприпаси. Загальна вартість цього запиту складає 139 млн доларів.

Також Держдеп США погодив продаж Об’єднаним Арабським Еміратам ракет ATACMS та снарядів GMLRS, а також пов’язаних з ними систем на суму 1,2 млрд доларів.

Нагадаємо, що Польща закупить важку інженерну техніку для облаштування загороджень на кордоні з Білоруссю, росією та Україною. Загальна сума контрактів перевищить $150 млн.

Будівництво паркану завдовжки майже 145 кілометрів уздовж латвійсько-білоруського кордону завершено.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь