СБУ затримала колаборанта, який допомагав окупантам катувати українських патріотів у Херсоні

Політика

Служба безпеки і Державне бюро розслідувань (ДБР) затримали експосадовця-колаборанта, який співпрацював із рф у період окупації Херсона. Він допомагав загарбникам катувати місцевих жителів.

Про це повідомляє пресслужба СБУ у Телеграмі.

“Затриманим є колишній молодший інспектор місцевої виправної колонії, який після захоплення громади запропонував свої “послуги” загарбникам. Рашисти “призначили” його до центральної тюрми рф, яка діяла у складі окупаційного “управління служби виконання покарань по Херсонській області рф”. На території в’язниці зрадник охороняв камери, до яких рашисти звозили українських патріотів – учасників опору в регіоні”, – йдеться в повідомленні.

Фігурант брав участь у конвоюванні потерпілих до інших російських катівень, створених агресором на тимчасово захопленій частині території на півдні України.

“У катівнях до людей застосовували численні тортури, у тому числі катування струмом, побиття палицями і тримання у карцерах без їжі та води”, – зазначили у відомстві.Після деокупації Херсона ворожий поплічник залишився в місті та довго переховувався від правосуддя. Він практично не виходив з дому, проте правоохоронці встановили його місцезнаходження та затримали.

На підставі задокументованих фактів йому повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).

Наразі зловмисник перебуває під вартою, йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше на Харківщині та в Херсоні Служба безпеки затримала ще двох колаборантів, які на початку повномасштабної війни співпрацювали з росією.

У Полтавській області Служба безпеки та Національна поліція заарештували підпалювача стратегічних об’єктів «Укрзалізниці». Чоловік співпрацював зі спецслужбами рф.

У Кропивницькому Служба безпеки України (СБУ) затримала двох чоловіків, яких підозрюють у співпраці з російськими спецслужбами та підготовці диверсій в місті, зокрема коригуванні повітряних ударів.

У Покровську Донецької області правоохоронці затримали інформатора російських спецслужб. Чоловік допомагав загарбникам готувати прорив до міста.

Також нагадаємо, що у Донецькій області затримали трьох колаборантів, які підпалювали автомобілі Сил оборони України на замовлення російських спецслужб.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь