СБУ затримала зрадника, який допомагав ворогу прорватись до Покровська

Політика

Про це повідомляє на Telegram-каналі Служби безпеки України.

До виконання завдань російська розвідка завербувала 49-річного безробітного з Краматорська, який проявляв проросійську активність у забороненій соціальній мережі «Однокласники».

«За вказівкою окупантів фігурант об’їжджав або пішки обходив місцевість поблизу лінії фронту, де приховано фіксував позиції українських військ. Отримані відомості він позначками відображав на гугл-карті і з детальним текстовим описом відправляв своєму російському куратору», – пише СБУ.

Зрадника було викрито ще на початковому етапі його розвідактивності. Затримали за місцем проживання.

Під час обшуку було виявлено мобільний телефон, який підозрюваний використовував для комунікації з російською спецслужбою.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України – державна зрада, вчинена в умовах воєнного стан. Наразі він перебуває під вартою.

Нагадаємо, що До 15 років увʼязнення засуджено брата і сестру з Харківщини, які допомагали ворогу зірвати постачання техніки та зброї на передову.

Раніше Служба безпеки затримала російського інформатора, який коригував обстріли бойових позицій Сил оборони на Донеччині. Зокрема, 49-річний місцевий мешканець наводив російські КАБи.

Також нагадаємо, що Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали ще 3-х колаборантів. Серед них колишній посадовець суду, а також окупаційна колишня «директорка» школи у Луганській області.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь