СБУ знищила дронами склад з північнокорейськими ракетами у Воронезькій області РФ

Війна

СБУ знищила дронами склад з північнокорейськими ракетами у Воронезькій області РФ

Уночі суботи, 7 вересня, у селі Солдатське Воронезької області Росії дрони Служби безпеки України вразили великий склад з боєприпасами і технікою окупантів, спричинивши там пожежу і детонацію. Місцева влада запровадила режим надзвичайної ситуації

Про це пишуть українські ЗМІ з посиланням на джерела.

Там зазначили, що росіяни активно використовували цей склад для перекидання техніки в Україну. Після удару українських дронів на ньому зафіксували чотири потужні пожежі, а боєприпаси безперервно детонують

Військові аеродроми, склади з боєприпасами та обʼєкти інфраструктури, які працюють на війну в Україні, є законними цілями”, – зазначили джерела.

На складі були ракети з КНДР

Керівник Центру протидії дезінформації при РНБО України Андрій Коваленко написав, що на складі у Воронезькій області Росії були північнокорейські ракети.

“Нанесено удар по складу боєприпасів у Солдатському, Воронезької області. Знищені корейські ракети, які Путін фактично випрошував у Кім Чен Ина, принижуючись”, – йдеться у повідомленні Коваленка.

Про атаку на Воронезьку область РФ

Про атаку на регіон спершу повідомив губернатор Воронезької області Олександр Гусєв. За його словами, цієї ночі в Острогозькому районі сили ППО і засоби радіоелектронної боротьби виявили та нейтралізували безпілотний літальний апарат.

“За попередніми даними, постраждалих немає. Унаслідок падіння дрона почалася пожежа, яка поширилася на вибухонебезпечні об’єкти, що призвело до детонації”, – заявив Гусєв.

Він також додав, що ухвалив рішення тимчасово евакуювати мешканців одного із сіл у сусідній населений пункт. На місці події працюють екстрені служби та представники місцевої адміністрації.

Місцеві медіа повідомляють, що пожежа на складі триває вже близько двох годин.

Пізніше місцевий губернатор заявив, що на території Острогозького району оголошено режим надзвичайної ситуації.

“За участю оперативних служб ведеться евакуація мешканців одного населеного пункту. Для них розгорнуто пункти тимчасового розміщення, організовано автобуси”, – додав Гусєв.

У п’ятницю та суботу Львів попрощається з загиблими, яких 4 вересня вбив ворог під час масштабного обстрілу. Їхні імені та дати церемоній
У п’ятницю та суботу Львів попрощається з загиблими, яких 4 вересня вбив ворог під час масштабного обстрілу.

Змова для захисту будинку від зла, яку слід читати усім господарям – 6 вересня
У церковному календарі дата – 6 вересня – це велике свято, яке називається Михайлове Чудо. В цей день читають особливе замовлення, щоб захистити свій дім

ЛИТОВЧЕНКО ПРИНЕСЛА УКРАЇНІ “СРІБЛО” НА ПАРАЛІМПІАДІ
Синьо-жовті виграли чергову нагороду у настільному тенісі

Залишити відповідь