Шанхай накрив найпотужніший тайфун за останні 70 років

Політика, Світ

Найбільший тайфун за понад сім десятиліть накрив фінансову столицю Китаю, принісши штормові вітри та сильні дощі на східне узбережжя та порушивши плани відпочивальників на початку багатоденного національного фестивалю.

Про це пише Bloomberg.

Тайфун Бебінка — відомий у Китаї як Бейбідзя — досяг узбережжя в дельті річки Янцзи близько 7:30 ранку за місцевим часом у понеділок. Очікується, що шторм принесе дощі на широку територію від Нінбо в провінції Чжецзян до Шанхаю і Цідун в провінції Цзянсу.

Шанхай, мегаполіс з населенням 25 мільйонів людей, у неділю оголосив найвищий рівень надзвичайної ситуації, призупинивши залізничне сполучення, закривши порти, мости та автошляхи. Усі рейси до та з двох міських аеропортів були скасовані ввечері, повідомив оператор аеропорту.

Бебінка — другий шторм, який накрив Китай за кілька тижнів після того, як супертайфун Ягі вдарив по острову Хайнань на півдні країни, спричинивши загибель людей та значні руйнування. Пізніше система просунулася на північ В’єтнаму та Таїланду, затопивши будинки та інфраструктуру.Через Бебінку було евакуйовано сотні тисяч жителів Шанхаю та інших прибережних міст, порушивши плани мільйонів людей на початку фестивалю середини осені. У понеділок вранці в Шанхаї лунали сильні штормові вітри зі швидкістю до 42 метрів за секунду, повідомили державні ЗМІ.

Очікується, що тайфун підніме штормовий прилив висотою 1-2 метри в річку Янцзи, що матиме найбільший вплив на північну частину міста.

Жителів міста Чжоушань, де розташовані одні з найбільших нафтових сховищ і нафтопереробних заводів Китаю, попередили залишатися в приміщеннях.

Раніш ми писали, що у префектурі Івате у північно-східній частині іншого японського острова – Хонсю – через тайфун «Марія» скасували близько сотні авіарейсів, призупинили роботу місцевих залізниць і оголосили про часткове закриття кількох автомагістралей.

Також ми повідомляли, що в Китаї цьогоріч було зафіксовано збільшення кількості повеней.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь