Шарлотку більше не готую! Яблучний пиріг, який перевершив її за всіма показниками

Життя

Для мене процес дуже схожий на приготування Шарлотки, але в ньому є кілька нових моментів. Пиріг дуже смачний, ніжний, м’який, пишний.

Інгредієнти:

  • Яйця – 3 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Олія – 70 мл
  • Сметана 15% – 125 г
  • Борошно – 230 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Родзинки – 50 г
  • Яблука – 650 г
  • Цукрова пудра – 2 ч. л. + 1 ч. л.
  • Кориця – 1-2 ч. л.
  • Вершкове масло – 50-60 г

Приготування:

Беру яйця, додаю до них звичайний і ванільний цукор. Збиваю міксером (або віночком, але це довше) до пишного пінистого стану і зміни кольору практично на білий. Це всього близько 2-х хвилин. Вливаю олію і додаю сметану. Активно перемішую до однорідності звичайним вінчиком. Міксер більше не потрібен. Просіюю в суміш борошно і всипаю розпушувач. Знову перемішую вінчиком до однорідності.

Тісто готове. У нього дуже ніжна повітряна консистенція. Додаю в тісто сухофрукти і знову все перемішую. У мене в рецепті родзинки. Якщо щось крупніше, то можна просто трохи подрібнити ножем. І замочувати нічого не потрібно.

Беру форму для випічки. У мене скляна, але підходить будь-яка. Застеляю її пекарським папером. Якщо папір без просочення, то змащую олією. Викладаю у форму тісто і розрівнюю поверхню.

Далі начинка. У мене яблука, але можна взяти і груші. Яблука ріжу тонкими пластинами. Чистити їх від шкірки не потрібно. Укладаю яблука в тісто, але не зовсім стандартним способом. Вставляю їх вертикально. З тіста вони мають трохи випирати.

Для отримання красивої, рум’яної і злегка хрусткої скоринки посипаю яблука цукровою пудрою і обов’язково корицею.  І останній штрих – розкладаю зверху шматочки вершкового масла. Це теж для рум’яності та ще й яблука запечуться з ним ніжніше.

Відправляю пиріг у заздалегідь розігріту духовку і випікаю 45-50 хвилин при 180 градусів. Тісто буде добре підніматися між пластинами яблук. Ось така краса виходить. Виймаю остиглий пиріг із форми, знімаю з паперу і посипаю ще цукровою пудрою (це вже за бажанням).

Пиріг дуже смачний, набагато цікавіший за Шарлотку, ніжніший, м’якший, пишніший, красивіший. Одним словом – обганяє він старий пиріжок з великим відривом. Спробуйте спекти і я гарантую, що не пошкодуєте!

Збережіть або поділіться

Залишити відповідь