Ще один топчиновник США скасував візит на важливий для України Рамштайн

Політика, Світ

Після того, як президент США Джо Байден скасував поїздку на саміт у Берлін, де Зеленський планував переконувати союзників підтримати його План перемоги, туди також відмовився їхати Держсекретар Ентоні Блінкен.

Про це повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передає Укрінформ.

«Сьогодні вранці Білий дім оголосив, що з урахуванням прогнозованої траєкторії, а також потужності урагану «Мілтон», президент Байден відкладає заплановану поїздку до Німеччини та Анголи», – поінформував Міллер.

Він нагадав, що держсекретар Ентоні Блінкен планував приєднатися до президентської делегації в Німеччині після візиту до Лаосу.

«Однак, враховуючи, що цей візит (Байдена – ред.) був відкладений, він повернеться з Лаосу до Вашингтона»,- зазначив представник Держдепу.Як повідомлялося, президент США Джо Байден аргументував свою відсутність у Німеччині тим, що має особисто керувати боротьбою з ураганом «Мілтон».

Передбачалось, що Байден у Німеччині візьме участь у зустрічі Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») 12 жовтня, яка вперше особисто збереться на рівні лідерів. Мали бути присутніми крім Байдена президент Франції Еммануель Макрон, глави урядів ФРН і Великої Британії Олаф Шольц і Кір Стармер. Участь у зустрічі планує взяти і Президент України Володимир Зеленський, який представить План перемоги України. На цьому саміті очікувалися нові кроки в підтримці України.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь