Ще в одному регіоні почали розсилати повістки поштою

Політика

«Укрпошта» на Херсонщині почала розсилати повістки з вимогою з’явитися до ТЦК.

Про це пише Херсонська обласна військова адміністрація у телеграмі.

Заступниця начальника Херсонської ОВА Ольга Малярчук провела нараду з заступником начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександром Самотеєм й директором з розвитку мережі Миколаївського та Херсонського регіонів АТ «Укрпошта» Володимиром Очеретнюком.

Вони обговорили механізм формування та надсилання повісток, сформованих за допомогою Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

В ОВА пояснили, що повістки підписуються електронними підписами начальників ТЦК, а також містять унікальний електронний ідентифікатор у вигляді QR-коду. Вони друкуються «Укрпоштою» та надсилаються за домашніми адресами військовозобов’язаних.Після цього чоловіки повинні з’явитися до ТЦК та СП протягом 14 днів з моменту отримання повістки. Тих, хто не з’являється, притягують до адміністративної відповідальності, а ТЦК передає дані до поліції для розшуку особи.

Нагадаємо, уряд виділив понад 70 млн грн на централізований друк та розсилання 900 000 повісток до кінця 2024 року.

Раніше Кабмін затвердив новий зовнішній вигляд паперових повісток та тих, які будуть формуватися через сервіс «Оберіг».

17 вересня відбувся перший централізований обмін повістками в електронному форматі: усі повістки, підписані електронними підписами керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, автоматично надійшли до серверів Укрпошти.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь