Щo буде якщо відповів “Ні” у РАЦСі – наcлідки вiдмови від pеєстрації шлюбу, шoкували укpаїнців!

Події України

Відповів «Ні» у РАЦСі – наслідки відмови від реєстрації шлюбу!

Численні клопоти та витрати на планування та організацію весілля не завжди завершуються приємним святкуванням події.

З різних причин, але трапляються випадки, коли хтось із пари може передумати і відмовитися від реєстрації шлюбу.

Відмова від реєстрації шлюбу – наслідки

Якщо так сталося, що хтось із молодят висловив відмову і шлюб не був зареєстрований, то можливі певні правові наслідки для того, хто змінив своє рішення в останній момент.

Сімейний Кодекс України покладає на особу, яка відмовилася від одруження, обов’язок відшкодувати іншій стороні витрати, понесені нею у зв’язку з приготуванням до реєстрації шлюбу та весілля (ст.31 СКУ).

Зверніть увагу – відшкодуванню підлягають лише реально витрачені кошти – сплачені за весільне вбрання, оренду залу, фото, відеозйомку тощо.

Якщо особа, яка відмовилася від укладення шлюбу, відмовляється добровільно відшкодувати витрачені кошти стороні, яка зазнала витрат, то ця сторона має право на звернення до суду.

До позовної заяви про відшкодування витрат обов’язково слід долучити всі чеки, договори, квитанції та інші документи, які підтверджують витрачені кошти.

Однак весільні витрати відшкодуванню не підлягають, коли один із наречених скасовує весілля через приховування іншим будь-якої важливої ​​інформації (хвороба, батьківство, судимість тощо), або через його протиправну чи аморальну поведінку.

Джерело: Адвокат Олег Лукьянчиков

Залишити відповідь