Що не можна робити сьогодні в Покровську поминальну суботу, та як правильно провести цей день

Війна

Що не можна робити сьогодні в Покровську поминальну суботу, та як правильно провести цей день

28 вересня в Україні відзначають Покровську батьківську суботу, яка тісно пов’язана зі святом Покрови Пресвятої Богородиці. Ця субота випадає на останній тиждень перед святом Покрови, і в цей день вшановують пам’ять покійних.

За традицією, віруючі цього дня відвідують храми, ставлять свічки за упокій душ душ своїх близьких і моляться за них. Також можна замовити спеціальний поминальний молебень. Після відвідування церкви, багато людей ідуть на кладовище, щоб впорядкувати могили та помолитися за спочилих рідних. Одним із звичаїв є частування дітей солодощами, щоб вони також пом’янули покійних.

Церква навчає, що в батьківські суботи душі померлих чують молитви їхніх близьких, тому це особливий час для спілкування з тими, хто пішов з життя.

Однак, є деякі заборони. Наприклад, не можна замовляти панахиду за тих, хто свідомо пішов із життя або був невіруючим.

Існують також поширені сумніви щодо відвідування кладовища перед Покровом Пресвятої Богородиці, але священнослужителі не тільки не забороняють це робити, а й радять відвідувати могили в цей день. Люди приносять освячені цукерки чи випічку та прибирають місце поховання.

Щодо думки, що в Покровську батьківську суботу не можна залишатися вдома, це хибне переконання. Якщо немає можливості відвідати храм або кладовище, поминати покійних можна і вдома, звернувшись до молитви.

Маринований буряк на зиму в банках. Виходить дуже смачним, та гарно зберігається
Столовий буряк, закритий таким чином, згодиться для приготування борщу взимку та для інших страв, до складу яких входить буряк

За якими фpазами мoжна впізнати людину pодом із СРСР. Пеpевірте чи вживаєте ці cлова
Ці фрази та висловлювання розповідають дуже багато про спосіб життя в Союзі

Ластівки будують гнізда на вашому домі не просто так: головні причини, про які варто знати господарю
Ластівка завжди мала особливе символічне значення, тому її присутність поруч із домом є важливим знаком

Залишити відповідь