Що приховує суддя Кропивницького апеляційного суду та чому її перевірятиме НАЗК: результати перевірки 

Політика

Ірина Сергіївна Олексієнко – суддя Кропивницького апеляційного суду та наша наступна героїня розслідування. Вона та її родин потрапила до списку тих, чиї доходи перевірятиме НАЗК. А що вдалось знайти у відкритих джерелах нам? Зараз дізнаєтесь.

В останньому поданому документі за 2023 рік вказано, що жінка спільно проживає з Миколою Миколайовичем Голоцваном (в поданій декларації за 2015 рік Микола Миколайович був вказаний, як чоловік судді). Колишнє подружжя виховує доньку Наталію Миколаївну Голоцван. Родина проживає в Кропивницькому. 

 В попередній декларації за 2018 рік знаходимо інформацію про ще одну доньку – Карину Миколаївну Голоцван. На сьогоднішній день дівчині 25 років і в останній декларації судді про неї немає даних. Карина Миколаївна є ФОП. Займається організацією видами відпочинку та розваг в Кропивницькому. В кінці квітня 2024 року дівчина придбала земельну ділянку розміров в 7,3793 га для ведення товарного сільськогосподарського виробництва у Кетрисанівської сільської ради, що на Кіровоградщині. Земля обійшлася їй у 299 999 грн. 

А чим займається колишній чоловік судді?

Микола Миколайович є ФОП. Згідно з сайтом YouControl, займається допоміжною діяльністю в рослинництві та вантажним автомобільним транспортом. Також надає в оренду сільськогосподарських машин і устатковання, технічно обслуговує та ремонтує автотранспортні засоби
Також UA.NEWS знайшли дещо про маму Миколи Миколайовича – Любов Іванівну Голоцван. За даними порталу Opendatabot, наразі жінка володіє ТОВ “Автотехдіагностика КС”. Компанія займається технічним обслуговуванням та ремонтом транспортних засобів. Має статутний капітал у розмірі 31 250 грн. Однак заснував цю компанію саме Микола Миколайович. Він же був і її власником, проте 24 травня 2023 року його було змінено. 

То чим володіє Ірина Сергіївна?

Майно

В декларації за 2023 рік вказано, що суддя володіє 80% житлового будинку в Кропивницькому. Там проживає разом з Миколою Миколайовичем та донькою. Оселя була оформлена на жінку в листопаді 2003 року. Площа будинку – 431,9 м2.  20 % цього ж будинку володіє Павел Олегович Лягаєв. В декларації чоловіка за 2016 рік вказано, що він не мав роботи, але отримав дохід в розмірі 9 075 грн від Центральноукраїнського національного технічного університету. 

Наступного року він також отримав кошти – 17 696 грн, не маючи роботи. Але найцікавіше – інше. Про володіння 20% будинку в обох деклараціях ні слова. 

Повертаємось до нашої героїні та її родини. Того ж дня, коли й оформили права на будинок, сім’я почала користуватись 2 000 м2 землі, яка належить Кропивницькій міській раді

А у вересні 2022 року придбали квартиру для обох доньок в Києві. Площа житла – 58,9 м2. Вартість невідома. 

Транспорт

Ірина Сергіївна не мала і не має власного транспорту, як вказано в усіх деклараціях. Суддя їздить на автівці своєї мами – Валентини Леонтіївни Олексієнко. Мова про NISSAN JUKE 2012 року випуску, який було придбано в листопаді 2013 року. Вартість – невідома. Однак відомо те, що на сьогоднішній день середня вартість такого автомобіля варіюється від 9 000 $ до 11 000 $ (372 240 грн – 454 960 грн).

Колишній чоловік судді володіє автівкою AUDI Q7.

Але коли була придбана машина? Скільки вона коштує? Який рік випуску авто? Інформації в декларації нема. Натомість відомо, що цей транспортний засіб вперше з’явився в декларації жінки за 2022 рік. 

Доходи

За 2023 рік жінка заробила 2 666 763 грн на роботі в Кропивницькому апеляційному суді. Також вона отримала 66 516 грн від Райффайзен Банку.  

Якщо відкрити реєстр декларацій, то можна побачити й документи, в яких йдеться про суттєві зміни в доходах жінки. До прикладу, 6 серпня 2024 року вона вказала, що за місця заробила 236 179 грн. 

Також в документі є розділ про дохід чоловіка за 2023 рік від зайняття підприємницької діяльності. Але про суму, чомусь, не йдеться. 

Грошові активи та рахунки в банках

Суддя зберігає чималі суми в готівці та на банківських рахунках:

  • 1 313 672 грн та 23 051 грн в Райффайзен Банку,
  • 950 000 грн в готівці. 

Ірина Сергіївна має два рахунки в Райффайзен Банку. Про користування Миколою Миколайовичем банками в документі не йдеться. 

Чимало питань, на які, сподіваємось, дадуть відповіді компетентні органи. А нам залишається тільки чекати результатів перевірки. 

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь