Щоб вийшов ідеальний холодець: прозорий, наваристий і смачний, моя бабуся радить робити так
Рецепт найсмачнішого і ідеального холодцю від моєї бабусі, в якої холодець завжди виходив бездоганний.
На жаль, не кожна господиня знає, як правильно зварити холодець, щоб він виглядав не тільки прозорим, а й вийшов наваристим і смачним. Джерело
М’ясо, що використовується для приготування холодцю, попередньо необхідно замочити на п’ять годин.
Для приготування холодцю особливо підійдуть півник, яловичі ноги, хвіст.
Насправді, ви можете взяти м’ясо виходячи зі своїх особистих уподобань.
Обране м’ясо необхідно покласти в емальовану каструлю, залити його водою, а потім довести його до кипіння.
Після цього воду злийте, м’ясо промийте проточною водою, а потім заново покладіть м’ясо в каструлю і залийте знову водою.
Доведіть до кипіння, зніміть піну, через деякий час піну, після її появи, зняти знову.
Холодець варіть на не сильному вогні. Холодець не повинен кипіти.
При необхідності скористайтеся розсікачем.
Варіть холодець приблизно 4-6 годин.
За дві години до повного приготування холодцю, додайте сіль за своїм смаком.
Потім покладіть моркву, цибулину, петрушку.
Також вам знадобитися жменя цибулевого лушпиння, загорнутого в звичайну марлю, необхідного для додання золотистого кольору бульйону.
Після чого варіть холодець приблизно ще 1 годину.
Після того як холодець зварився, накрийте його кришкою і дайте йому настоятися приблизно хвилин 20. Потім шумівкою вийміть м’ясо і овочі з каструлі.
Бульйон процідіть через сито.
М’ясо дрібно поріжте, при бажанні пропустіть через м’ясорубку.
Потім розкладіть його по формам і залийте бульйоном. Залиште формочки охолодитися, а потім перекладіть їх в холодильну камеру до їх повного застигання.
Смачного!