Щодня із Покровська евакуюються дві тисячі жителів, – МВА

Політика

На Донеччині у місті Покровськ залишається близько 30 тисяч жителів, понад половина вже евакуювалися.

Про це в коментарі “Радіо Свобода” заявив начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк.

Наразі у місті залишилось 1365 дітей. Загалом у громаді, куди входить два міста (Покровськ і Родинське) і 39 сіл, –2279 дітей.

З населених пунктів громади, які розташовані біля лінії фронту, всіх дітей вже евакуювали, проте примусова евакуація дітей із батьками ще триває.

“На сьогодні на ранок у Покровську залишається трохи більш як 30 тисяч мешканців. У громаді – це два міста і 39 сіл – 42 тисячі. Ми в примусовий спосіб евакуюємо дітей не з усієї громади. Це тільки з двох міст і 12 сіл, тобто з 14 населених пунктів. Решта залишається. Дітей із сіл, які наближені до лінії фронту, вже вивезли” – зазначив Добряк.Темпи евакуації зросли, і якщо два тижні тому з району виїжджало по 600 людей щодня, то зараз – близько двох тисяч на добу, додав він.

Просування російських окупаційних військ у Донецькій області прискорилось у напрямку міста Покровськ, повідомляє Міноборони Британії.

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів про ситуацію на фронті. На напрямку головного удару ворога вона залишається складною, проте він зазнає відчутних втрат.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь