Шмигаль дав прогноз, коли буде зрушення у переговорах про вступ України в ЄС

Політика

Україна має хороші результати євроінтеграції та прагне якнайшвидше бути технічно готовою до вступу в Євросоюз. Прорив очікується у наступному році під час головування Польщі в ЄС.

Про це під час форуму «Україна 2024. Незалежність» заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«У першому півріччі наступного року під час головування Польщі в Раді ЄС маємо амбіцію відкрити всі розділи перемовин про вступ України», – сказав він.

За його словами, Україна працює по всіх напрямах у перемовинах щодо вступу в ЄС. Наразі проводиться скринінг українського законодавства на відповідність до європейського.

«Ми хочемо якнайшвидше бути технічно готовими до вступу в Євросоюз. У нас є команда, є переговорні плани, є інституційна здатність, підтримка партнерів зробити все це швидко», – підкреслив очільник уряду.Тим часом, міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш вважає, що офіційна Варшава у майбутньому не повинна схвалювати членство України в Європейському союзі доти, доки не буде вирішено питання щодо подій на Волині у 1943 році.

У міністерстві закордонних справ Польщі також заявили, що остаточне примирення між країнами не може бути без врегулювання волинського питання.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь