Шмигаль отримав розвіддані про нову ракетну атаку ворога

Війна

Шмигаль отримав розвіддані про нову ракетну атаку ворога

Окупанти знову накопичують ракети, щоб вдарити по нашій енергосистемі.

Росія вже готується до нових атак по українській енергосистемі. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Верховній Раді.

Розвіддані підтверджують побоювання українців

За словами очільника Кабінету Міністрів, Україна вже має розвіддані про те, що готуються наступні масовані ракетні та дронові російські удари по енергосистемі нашої країни.

“Ми розуміємо, що ворог не буде давати нам такої “розкоші” просто жити спокійно, їхня терористична і геноцидна політика буде продовжуватись. Ми вже знаємо розвіддані про те, що готуються наступні масовані ракетні й дронові удари по нашій енергосистемі”, – сказав глава уряду.

Також під час години запитань до уряду у Верховній Раді Шмигаль повідомив, що захисні споруди на об’єктах НЕК “Укренерго” готові на понад 85%. На об’єктах, де роботи проводить Агентство з відновлення, готовність нижча, проте роботи тривають.

“Готовність об’єктів “Укренерго” – понад 85% захисних споруд, готовність об’єктів Агентства з відновлення дещо нижча, але роботи тривають”, – сказав Шмигаль.

Ведуться розмови про імпорт електроенергії

Загалом уряд виділив на облаштування пасивного захисту енергетичних об’єктів 10 млрд грн, ще понад 5 млрд грн виділила НЕК “Укренерго”. Шмигаль зазначив, що за умов відсутності нових атак на енергетичну інфраструктуру є шанс пройти зиму без відключень світла, передає Укрінформ.

Шмигаль також розповів, що Україна втратила 9 гігаватів, що є половиною довоєнного об’єму споживання електроенергії.

“Енергетика. Відновлюємо все, що можна відновити. Будуємо децентралізовану генерацію. Запустили три типи програм для громадян і бізнесу. Дякую народним депутатам за скасування мита і ПДВ на ввезення енергетичного обладнання. Ведемо з партнерами діалог про розширення можливостей імпорту електроенергії з 1,7 до 2,2 ГВт встановленої потужності”, – написав прем’єр-міністр у телеграм.

Окрім виступу у Верховній Раді Денис Шмигаль провів зустріч у Києві із заступником Держсекретаря США Річардом Вермою, в.о Спеціального представника США з питань економічного відновлення України.

Обговорили ключові напрями співпраці, приділивши особливу увагу захисту та відновленню енергетичної інфраструктури. Розповів про наші проєкти та плани з розвитку децентралізованої генерації.

Раніше експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук заявив, що, за оптимістичним сценарієм, в осінньо-зимовий період відключення електроенергії триватимуть до 12 годин на добу, а за песимістичним – до 20 годин. До того тодішній голова НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький заявляв, що уникнути відключень електроенергії взимку можливо буде за умови, якщо температура буде плюсовою.

Ірина Верещук іде на посаду в ОПУ: стане заступницею Єрмака
Президент Зеленський запропонував урядовиці посаду в ОПУ.

Стaтуетка, відома уcім з дитинства, нині кoштує 60 000 гpн: як вoна виглядає. ФОТО
Раніше такі «фігурки» прикрашали майже усі серванти.

Всюдиходи для захисників: миколаївські умільці переобладнують старі автівки на багі та пікапи
Переобладнання машину у середньому триває від двох до трьох місяців.

Залишити відповідь