Шмигаль розповів, коли Україна розраховує отримали перший транш з $50 млрд від російських активів

Політика

Україна розраховує попри всі затримки отримати фінансову допомога в межах нового інструменту Великої сімки почне надходити ще до кінця 2024 року.

Про це під час засідання керівного комітету Української платформи донорів сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Надзвичайно важливо, щоб кошти від заморожених російських активів почали надходити Україні вже до кінця цього року з метою забезпечення макроекономічної стабільності. Також важливо, аби вони були для України безумовними та не створювали борговий тягар для бюджету», — сказав Шмигаль, виступаючи по відеозв’язку.

Він сказав, що ці $50 млрд будуть важливим ресурсом для забезпечення макрофінансової стабільності та забезпечення потреб українців.

Раніше повідомлялося, що Угорщина вирішила відкласти остаточне рішення щодо виділення Україні кредиту в розмірі 50 мільярдів доларів до завершення президентських виборів у США. Крім того, Будапешт призупинив рішення про продовження санкцій ЄС проти росії.США активно працюють над розблокуванням позики на суму $50 мільярдів для України, яка буде профінансована за рахунок доходів від заморожених російських активів.

Раніше ми писали, що постачання зброї Україні наступного року перебувають під загрозою, оскільки деякі союзники мають труднощі з отриманням фінансування, а інші відмовляються збільшувати фінансування для допомоги Києву.

Також нагадаємо, що Канада розглядає можливість надати Україні додаткову критично важливу ​​та терміново необхідну підтримку. Зокрема, йдеться про безпілотники та навчання пілотів винищувачів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь