Шмигаль розповів, що прийде на заміну ліквідованим МСЕК

Політика

Замість медико-соціальних експертних комісій, які ліквідують як інституцію до кінця року, з’явиться нова європейська модель – цифрова і повністю прозора.

Про це у телеграмі повідомив прем’єр Денис Шмигаль за результатами засідання РНБО 22 жовтня. Він розповів, що там було ухвалено низку «радикальних і водночас дуже системних рішень»:

Перше. На виконання указу Президента до кінця цього року МСЕК будуть ліквідовані. Натомість буде запроваджена цифрова, прозора, європейська модель. Окрім цього, сьогодні я доручив Міністру охорони здоров’я не пізніше 1 листопада внести всі необхідні нормативні документи й законопроєкти на розгляд Кабінету Міністрів, щоб завершити реформування МСЕК і запровадження нової європейської моделі.

Друге рішення, яке було ухвалено під час РНБО і яке вже втілено Міністром охорони здоров’я, це низка наказів про звільнення. Зокрема, звільнено керівництво Центральної медико-соціальної експертної комісії, звільнені керівники профільного департаменту Міністерства охорони здоров’я, який відповідає за координацію діяльності МСЕК.

Третє. Буде проведена перевірка і перегляд необґрунтованих рішень щодо інвалідності, які були видані МСЕК, особливо це стосується посадовців. Всі перевірки будуть здійснені в термін не пізніше трьох місяців. Усі ці заходи мають бути реалізовані оперативно, щоб усунути ганьбу, яка відбувається в МСЕК.Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський ввів у дію одне з рішень, прийнятих вдень 22 жовтня за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони України, на якому розглянули ситуацію з МСЕК та зловживаннями з боку посадових осіб різних державних органів з отриманням інвалідності. Зокрема, з 31 грудня будуть ліквідовані МСЕК.

Також Зеленський висловив своє незадоволення доповідями на РНБО двох міністрів щодо скандалів, пов’язаних із медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК).

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь