Шмигаль заявив, що Україна вже на 80% готова до опалювального сезону

Політика

До кінця 2024 року, за планом президента Володимира Зеленського, планується побудувати додатковий 1 гігават генерації електроенергії.

Як повідомили міністр енергетики Герман Галущенко та прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час години запитань до уряду 6 вересня, вже є фінансування на обладнання для 600 мегаватів. Частина цього обладнання вже встановлена, а інша частина перебуває в дорозі до України. Реалізацію плану координують державні компанії, включаючи оператора газотранспортної системи та Нафтогаз.

Шмигаль також надав інформацію про готовність до опалювального сезону. На сьогодні 82% об’єктів житлово-комунального господарства готові до зими. У тилових областях рівень готовності вищий, а в прифронтових регіонах — нижчий: у Запорізькій області показник становить 79%, а на Херсонщині — 54%.

Крім того, міста та підприємства України потребують 432 додаткові генераційні установки та 300 блоково-модульних котелень, з особливою увагою до Харківської області.

Щодо захисту енергетичних об’єктів, уряд України вже профінансував понад 10 млрд грн, і понад 85% захисних споруд на об’єктах Укренерго готові до зими.Раніше ми писали, що перед новими міністрами постануть нелегкі завдання, але їхній досвід допоможе у реалізації стратегічних цілей України.

Також нагадаємо, що у 2024 році український уряд запустив пілотний проект надання студентам державних грантів та виділив кошти на будівництво шкільних криттів і модернізацію навчальних закладів.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь