Шоколадний кекс на кип’ятку: швидкий і простий рецепт!
Сьогодні, коли у нас у всіх дуже активне життя, часу на домашні клопоти залишається все менше і багато господинь, вважають за краще користуватися швидкими і простими рецептами.
Шоколадний кекс на кип’ятку — це дуже просто і швидко.
Необхідні продукти:
- молоко — 1 склянка
- кип’яток — 1 склянка
- олія соняшникова — 0,5 склянки
- ванільний цукор — 1 пакетик (10 г.)
- сіль — дрібка
- цукор — 1 склянка
- куряче яйце — 2 шт.
- борошно — приблизно 3 склянки
- какао — 6 ст. ложок
- розпушувач — 1ч. ложка
- молочний шоколад — 100 г.
Суха суміш: змішуємо просіяне борошно, цукор, ванілін і розпушувач.
Рідка суміш: збити 2 яйця. В окремій ємності змішуємо тепле молоко з олією і кип’ятком, потім вливаємо збиті яйця. Масу слід добре розмішати віночком.
Щоб отримати гарне, однорідне, рідке тісто, в суху суміш поступово виливаємо рідку частину, не припиняючи перемішувати масу.
Форму для випічки застеляємо пергаментом, духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо кекс протягом 30 хвилин.