Шольц офіційно виступив проти України в НАТО

Політика, Світ

Німецький канцлер Олаф Шольц проти не лише членства, а й запрошення України в НАТО.

Про це він сказав в інтерв’ю ZDF.

Шольц нагадав, що НАТО ухвалив рішення стосовно перспектив вступу України на самітах у Вільнюсі та Вашингтоні, й, на його думку, «наразі немає потреби в якихось нових рішеннях за межами цього».

«Країна, яка воює, не може стати членом НАТО. Усі це знають, з цим немає жодних розбіжностей. І в НАТО запрошення зазвичай досить швидко пов’язують із членством», – додав він.

Далі канцлер Німеччини заявив, що повномасштабне вторгнення Росії в Україну вимагає виважених дій, які, з одного боку, гарантують підтримку Києву, а з іншого боку, гарантують, що це не перетвориться на війну між Москвою і НАТО.«Це те, де я дуже чітко висловлюю свою позицію і не зміню її», – наголосив Шольц.

Нагадаємо, видання Politico, посилаючись на чотирьох американських чиновників та дипломатів НАТО, написало, що сім країн буцімто проти запрошення України до Альянсу. Мовляв, у «лідерах» США та Німеччина, також серед «противників»значаться Угорщина, Словаччина, Бельгія, Словенія та Іспанія.

При цьому офіційні особи, які розмовляли з Politico, намагалися підкреслити, що ані США, ані Німеччина не виключають можливого вступу України до Альянсу.

Раніше глава місії США при НАТО Джуліан Сміт заявила, що НАТО наразі не готовий запропонувати Україні членство або запрошення до Альянсу (хоча це є одним із ключових пунктів плану перемоги президента України Володимира Зеленського).

Також ми писали, що згідно з іншими джерелами, США не заперечують можливості запрошення України до НАТО. Зміна позиції Штатів надалі може вплинути й на думку Берліна.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь