Шольц відреагував на іранську атаку на Ізраїль: подробиці

Політика, Світ

Німеччина «рішуче засуджує” атаки Ірану на Ізраїль. Іран ризикує «підпалити весь регіон».

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає Sueddeutsche із посиланням на заяву федерального уряду.

«Іран ризикує підпалити весь регіон – цьому потрібно запобігти за будь-яку ціну», — сказав Шольц.

Крім того, уряд Німеччини закликав Іран та Хезболлу припинити акти агресії. Якщо цього не станеться, існує ризик, що конфлікт може загострити «і без того напружену» ситуацію на Близькому Сході.

Німеччина має наміри надалі працювати над припиненням вогню між Ізраїлем і Хезболлою. Це має стати початком повної реалізації резолюції безпеки ООН 1701, в якій повідомляється, що Хезболла має вийти з прикордонної зони з Ізраїлем, зазначив Шольц.Цей документ було ухвалено ще у 2006 році, але досі не реалізовано.

Високий представник Європейського Союзу з питань закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель відреагував на ракетний обстріл Ізраїлю з боку Ірану. Він засудив атаку та закликав до припинення вогню.

Напруженість між Ізраїлем та Іраном значно загострилася останніми тижнями, оскільки Ізраїль активізував свої зусилля проти «Хезболли» в Лівані, бойового угруповання, яке підтримує Іран. Так, Ізраїль 30 вересня розпочав наземну операцію на півдні Лівану проти «Хезболли».

Ізраїль обов’язково відповість на ракетний напад Ірану, але де і коли, вирішуватиме сам, заявив прессекретар ЦАХАЛу контр-адмірал Даніель Хагарі.

У вівторок 1 жовтня Іран здійснив ракетну атаку на Ізраїль. Проте вона провалилася, заявив прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь