Шольц визнав, що німцям недостатньо пояснили важливість підтримки України

Політика, Світ

У Німеччині почали все частіше лунати питання про правильність підтримки України. Водночас влада визнала, що німцям не пояснили, чому важливо підтримувати українців.

Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц в інтерв’ю Schweriner Volkszeitung.

Він підтвердив, що у східній та західній частинах Німеччини під час громадянських діалогів почали частіше запитувати, чи правильний насправді такий рівень підтримки України.

Шольц зазначив, що в інтерв’ю довгий час не ставили питання щодо доцільності допомоги України, дискусій не було ні в газетах, на телебаченні чи радіо. Але в інакшому випадку вдалося б переконати більше громадян Німеччини щодо правильності підтримки українців.

“Мене як канцлера просто запитали, чому я не поставив би більше зброї в Україну ще швидше. Однак питання про те, чи це взагалі правильно, майже не задавалося. І я забув пояснити, чому важливо підтримувати Україну, залишаючись урівноваженим, тобто не робити всього того, чого дехто голосно вимагає”, – сказав Шольц.Крім того, канцлер наголосив, що його позиція щодо постачання Україні далекобійних ракет Taurus та використання німецької зброї для ударів вглиб росії не змінилася.

Нещодавно Німеччина передала Україні дві системи ППО Iris-T SLM та Iris-T SLS.

Міністерство оборони Німеччини анонсувало подальшу масштабну підтримку України. Бундестаг затвердив додаткові 400 млн євро на 2024 рік, що дасть змогу реалізувати 50 проєктів на загальну суму 1,4 млрд євро.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини

Залишити відповідь