Штраф більший за 50 тисяч за раз: за що ж0рстко карають водіїв

Суспільство

Якщо не знати законів, можна бути оштрафованим на 50 тисяч гривень

Водії транспортних засобів в Україні можуть бути оштрафовані, знаючи правил дорожнього руху та законів. За деякі порушення можна отримати штраф до 50 тисяч гривень та більше, пише Обозреватель.

В МВД намерены увеличить штрафы для водителей. Фото: скрин youtube

Такий штраф можливий, якщо водій керує транспортом у стані алкогольного сп’яніння. При цьому, в деяких випадках можна не тільки отримати штраф, але й втратити права водія назавжди і взагалі залишитися без автомобіля.

В Україні керування авто у стані алкогольного сп’яніння дуже серйозно карається. Покарання залежить від тяжкості порушення.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення (КУпАП), за першу поїздку у нетверезому стані водій може отримати штраф у 17 тисяч гривень. Крім того, водій буде позбавлений прав водія на 1 рік.

Однак при повторних порушеннях тяжкість покарання щоразу зростає. Вдруге водій заплатить штраф 34 тисячі гривень і залишиться без прав водія на 3 роки. Також можливе вилучення транспортного засобу вже за другого порушення.

За третє порушення протягом того ж року штраф зростає до 51 тисячі гривень. Також на водія накладається ціла низка санкцій. Заборона на водіння становитиме 10 років. Транспортний засіб буде конфісковано назавжди.

Проте є альтернативне покарання, у рамках якого замість штрафу 51 тисячу гривень вам запропонують адміністративний арешт на 15 діб. Однак і в цьому випадку вас позбавлять водіння на 10 років та конфіскують ваше авто.


Копіювати

Залишити відповідь