Шведська оборонна компанія планує відкрити виробництво в Україні

Політика

Шведська компанія Saab планує налагодити виробництво в Україні, можливо це будуть безпілотники.

Про це заявив генеральний директор шведського виробника оборонного обладнання Мікаель Йоханссон, пише Reuters.

За словами Йоханссона, він бачить потенціал для співпраці з українськими компаніями щодо можливостей безпілотників. Україна також може стати постачальником частин боєприпасів і сприяти розвитку сенсорних технологій.

“Ми маємо допомогти Україні розбудувати суверенний потенціал і можливості, тому нам потрібно мати партнерство з українською промисловістю в Україні, а також українською промисловістю, яка виїхала за межі України”, – сказав генеральний директор Saab.

Він додав, що Saab веде переговори з двома-трьома компаніями про те, “як налагодити місцеве виробництво”, але угода ще не завершена.Йоханссон розповів, що збройна промисловість переходить від допомоги, що базується на пожертвах, до прямого партнерства з Києвом.

Як пише агентство, Saab відчуває бум попиту, викликаний глобальною напруженістю, війною в Україні та нещодавнім вступом Швеції до НАТО.

Раніше повідомлялося, що на заводі, який німецька збройова компанія Rheinmetall незабаром відкриє в Україні, працюватимуть українські громадяни. Вони наразі проходять навчання в Німеччині.

Генеральний директор німецького збройового концерну Rheinmetall Армін Паппергер спокійно відреагував на російські погрози знищити завод компанії в Україні.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь