Швейцарія збере конференцію з питань протимінної діяльності в Україні

Політика, Світ

17-18 жовтня у швейцарській Лозанні відбудеться щорічна Конференція з питань протимінної діяльності в Україні.  Участь у ній візьмуть понад 60 представників країн та міжнародних організацій.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Відкриє конференцію в Лозанні Президентка Швейцарської Конфедерації Віола Амгерд. Участь у заході візьмуть понад 60 представників країн та міжнародних організацій. Зокрема, Україну представлятиме перша віцепрем’єр-міністерка України – Міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Також будуть представники Швейцарії, Хорватії, Камбоджі, Японії, США та інші.

Цей захід стане продовженням торішньої Міжнародної донорської конференції з питань гуманітарного розмінування в Україні, яка проходила у Хорватії та зібрала представників 43 держав світу.Як повідомила Юлія Свириденко, за рік Україна виконала величезну роботу у сфері протимінної діяльності. Зокрема. прийняла Національну стратегію протимінної діяльності до 2033 року та Оперативний план.

«Конференція в Лозанні, яку підтримали більше ніж 60 країн та міжнародних організацій, — це важливий крок для координації зусиль, спрямованих на розмінування України. Ми очікуємо привезти із Лозанни як фінансову підтримку, так і нове обладнання для розмінування», – зазначила міністерка.

Раніше ми писали, що на Миколаївщині місцевий пастух випасав худобу на щільно замінованому полі. В результаті детонації боєприпасів постраждали 4 тварини.

Також нагадаємо, що у Дніпровському районі Херсона на російській вибухівці підірвався місцевий житель.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь