ШВЕЦІЯ ОГОЛОСИЛА ПРО НОВИЙ ПАКЕТ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ УКРАЇНИ

Війна

ШВЕЦІЯ ОГОЛОСИЛА ПРО НОВИЙ ПАКЕТ ВІЙСЬКОВОЇ ДОПОМОГИ ДЛЯ УКРАЇНИ

Уряд Швеції оголосив про новий пакет військової допомоги Україні, вартість якого становить 4,6 млрд шведських крон ($443 млн). Про це 9 вересня повідомила пресслужба шведського міноборони

За даними відомства, це вже 17-й пакет допомоги Україні. У його межах Швеція вступає в нову фазу військової підтримки, приділяючи більше уваги закупівлям, а не пожертвам.

До пакету увійшло три великі контракти на закупівлю пріоритетного для України обладнання загальною вартістю приблизно 600 млн шведських крон (майже $58 млн).

Швеція придбає додаткові 40-мм боєприпаси для бойових машин, а також камуфляжне обладнання для бронемашин, переданих у межах попереднього, 16-го пакету допомоги.

17-й пакет передбачає постачання військової техніки для наземних бойових дій на суму 500 млн шведських крон (приблизно $48 млн). Швеція раніше надавала Україні зенітні ракетні системи, і в цей пакет увійшли додаткові зенітні ракети Robot 70 для посилення протиповітряної оборони України.

На запит України Швеція також передасть протитанкові снаряди, гранатомети й міни.

Також у пакет увійшли захисні маски й засоби захисту для виконання завдань у забрудненому середовищі, боєприпаси для гранатометів малого калібру, навчальні матеріали для призовників, каски й зимове спорядження для українських солдатів.

Окрім того, передбачено військово-морську підтримку на суму 500 млн шведських крон (приблизно $48 млн) для захисту українського торговельного судноплавства й підтримки сухопутних військ уздовж річок, де тривають бойові дії.

У новому пакеті допомоги також є шість додаткових швидкісних броньованих десантних катерів Stridsbåt 90, зокрема для підтримки підрозділів технічного обслуговування ВМС України.

Також Швеція надасть два спускові причепи, які здатні підіймати човни кількох різних типів, зокрема й Stridsbåt 90, після ремонту на суходолі.

За даними оборонного відомства, зараз передавання Україні шведських винищувачів Gripen – неактуальне, однак європейська держава все ж придбає комплекти запчастин для JAS 39 Gripen на суму приблизно 2,3 млрд шведських крон (майже $221 млн) для підтримки на пізнішому етапі.

Пакет допомоги передбачає виділення приблизно 700 млн шведських крон (понад $67 млн) на фінансові пожертви у фонди й багатосторонні ініціативи 2024 року.

УКРАЇНА ЗДОБУЛА 22-ГУ ЗОЛОТУ МЕДАЛЬ НА ПАРАЛІМПІАДІ 2024 У ВЕСЛУВАННІ
Українець Владислав Єпіфанов 8 вересня став чемпіоном Паралімпіади 2024 у веслуванні на байдарках і каное. Про це повідомило “Суспільне”.

Ця неділя виявилася таргічною для ведучого КВН Маслякова – заги-нув стра-шною смертю…
8 вepecня 2024 pօкy пօмep օлeкcaндp вacильօвич мacлякօв, вíдօмий вeдyчий “KBH”.

Використання попелу на ділянці: добриво, захист і покращення ґрунту. Як правильно вносити
Попіл дуже корисний для городу. В ньому містяться корисні речовини, що мають позитивний вплив на ріст та розвиток рослин. Дотримуйтесь певних правил під час використання попелу на ділянці.

Залишити відповідь