Сі Цзіньпін вирушить до рф для участі в саміті БРІКС

Політика, Світ

Лідер Китаю Сі Цзіньпін наступного місяця здійснить візит до рф для участі в саміті блоку країн-учасниць БРІКС. Проведення заходу заплановане у місті Казань.

Про це повідомляє Associated Press.

Міністр закордонних справ КНР Ван І підтвердив інформацію про плани китайського лідера поїхати до рф наступного місяця на відповідний захід.

У четвер Ван І зустрівся з російським диктатором володимиром путіним у Санкт-Петербурзі. Китайський чиновник заявив, що Сі «з радістю прийняв» запрошення очільника Кремля взяти участь у саміті БРІКС у Казані у жовтні.

За словами путіна, в цьому місті вони також проведуть двосторонню зустріч, під час якої обговорять різні аспекти російсько-китайських відносин, які «досить успішно розвиваються» та «за всіма напрямками».В AP зазначають, що після широкомасштабного вторгнення в Україну росія стає все більш економічно залежною від Китаю, зокрема це відбувається через санкції з боку країн Заходу, які «обрізають» доступ Кремля до більшої частини міжнародної торгової системи.

Збільшення торгівлі Китаю з рф, що минулого року склало 240 мільярдів доларів, допомогло країні-агресору пом’якшити деякі з найгірших ударів від запроваджених обмежень.

Так, зауважується в публікації AP, Москва перенаправила основну частину свого енергетичного експорту в КНР та покладалася на китайські компанії в імпорті високотехнологічних компонентів для російської військової промисловості, щоб обійти західні санкції. Крім того, за останні два роки Китай та росія також поглибили військові зв’язки.

Залишити відповідь