Скандал у батальйоні “Госпітальєри”: донати пішли на подорожі й азартні ігри

Війна

Скандал у батальйоні “Госпітальєри”: донати пішли на подорожі й азартні ігри

Колишня волонтерка, ймовірно, привласнювала зібрані гроші і витрачала їх на себе.

Скандал у “Госпітальєрах” стався через ймовірне про привласнення коштів колишньою працівницею Анною Скольбушевською на позивний “Адмірал Няв”. Працівники батальйону вже передали заяву до правоохоронців щодо розтрати грошей. Про це повідомили у батальйоні.

Азартні ігри замість допомоги фронту: “Госпітальєри” — у центрі скандалу

Як повідомили у “Госпітальєрах”, з 2022 до 2023 року Анна Скольбушевська (Адмірал Няв) організовувала збори для батальйону, зокрема у соцмережі Х (Twitter). 15 грудня 2023 року вона здійснила останній платіж на рахунок фонду “Госпітальєрів” і завершила свою роботу в ньому.

Однак Анна “Адмірал Няв” продовжила до червня 2024 року збирати кошти від імені “Госпітальєрів”. Як встановило внутрішнє розслідування батальйону, зібрані гроші вона витратила на особисті потреби: азартні ігри, коштовні подорожі Європою, квитки на концерти та інші розваги.

Анну виключили зі складу батальйону зі здаванням майна, шевронів та всієї символіки. Наразі подано заяву до правоохоронних органів щодо розтрати коштів. Скольбушевська нині перебуває на лікуванні. Інші причетні до ситуації люди виключені з батальйону або проходять перевірку.

Ми засуджуємо ці дії і зробили все можливе, щоб встановити правду. Дякуємо тим, хто допоміг. “Госпітальєри” й надалі діятимуть прозоро, зберігаючи свою репутацію. Закликаємо постраждалих також ділитися доказами у встановленому законом порядку”, — повідомили у батальйоні.

Після перевірки “Госпітальєри” змінили деякі внутрішні правила і батальйону. Тепер медики просять донатити тільки на рахунок фонду чи на картки осіб, перелічених на офіційному сайті батальйону.

Також для запобігання присвоєнню коштів в майбутньому “Госпітальєри”:

  • Переглянули систему контролю за теперішніми та колишніми працівниками.
  • Оновлюють протоколи звітності.
  • Впроваджують додаткові правила для учасників батальйону.

Хто такі “Госпітальєри”?

“Госпітальєри” — український волонтерський медичний батальйон, що бере участь у російсько-українській війні. 10 років тому цей підрозділ створила 18-річна медикиня-доброволиця Яна Зінкевич. Відтоді українські “Госпітальєри” рятують життя бійців.

Батальйон займається наданням першої медичної, домедичної допомоги та евакуацією поранених українських воїнів з найгарячіших ділянок фронту.

Звістка з Закарпаття сколиxнула Укpаїну! У pейсовий автобус влетіла вaнтажівка, є загuблі та поpанені ФОТО
Зранку на трасі Київ-Чоп на Закарпатті трапилась смертельна ДТП за участі вантажівки та рейсового автобуса, який їхав з Тернополя до Риму.

Майкл Дуглас несподівано приїхав в Україну. До столиці прибув також і його син Ділан.
Він є послом доброї волі ООН.

Святкoвa слyжбa poзпoчaлaся пo всій Укpaїні🙏12 вepeсня — Вeлuкe цepкoвнe cвятo❗️ Нi в якoмy paзi нe poбiть ці 2 peчі😲
Pօзпօвíдaємօ, якe цepкօвнe cвятօ вíдзнaчaють 12 вepecня зa нօвим í cтapим cтилeм, щօ мօжнa í нe мօжнa pօбити, y кօгօ íмeнини.

Залишити відповідь