Скандальний блогер Стахів знову не явився на суд

Політика

У Львові суд з обрання запобіжного заходу псевдоактивісту Остапу Стахіву вдруге перенесли через відсутність підозрюваного. Наступне засідання призначене на 30 вересня.

Про це повідомляє із залу суду «Укрінформ».

Служба безпеки України, Нацполіція та прокуратура два дні тому провели обшуки в Остапа Стахіва – львівського активіста, який під час пандемії ковіду був відомим антивакцинатором. Зараз йому оголосили підозру у зливі позицій ЗСУ та шахрайстві.Силовики також вважають, що під час війни Стахів організовував курси того, як відбитися від ТЦК.

Показово, що в 2021 році СБУ затримувала Стахіва через нібито роботу на росію. Тоді він усі звинувачення відкидав, а суд у тій справі триває досі. В 2021 році Стахіва активно захищав Кирило Стремоусов, який невдовзі перейшов працювати на бік окупаційної влади Херсонщини.

Сам Остап Стахів у своїх соціальних мережах останнім часом багато писав про те, що займається правозахисною та журналістською роботою разом із іншим блогером та ексжурналістом Жаном Новосельцевим, якого СБУ також підозрює у роботі проти ЗСУ.Нагадаємо, 25 вересня було повідомлення, що СБУ та Нацполіція та прокуратура зібрали доказову базу про нові злочини львівського блогера, який раніше отримав підозру за спроби захоплення державної влади в Україні. Йому інкримінують ще дві статті.

Раніше у Києві агента російської воєнної розвідки (ГРУ) засудили до 15 років тюрми. Чоловік шпигував на оборонному заводі.

Служба безпеки затримала агента ФСБ, який діяв на Чернігівщині. Зловмисник коригував ракетні удари по обласному центру та готував серію підпалів на об’єктах Укрзалізниці.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь