Сканери зброї зі ШІ провалили свою роботу в метро Нью-Йорка

Політика, Світ

Сканери зброї від Evolv були встановлені в метро Нью-Йорка в липні. З того часу вони просканували майже 3 тисячі людей і спрацювали 118 разів, щоразу хибно.

Сканерами зброї Evolv було охоплено 20 станцій метро, на яких провели 2749 сканувань. Хоча сканери спрацювали понад 100 разів, жодної людини зі зброєю за допомогою цього інструменту не виявили, лише кілька ножів.

Критики вважають цю статистику доказом того, що програма була «об’єктивно провальною», пише CBS News. Неприбуткова організація Legal Aid Society виступила проти використання сканерів до початку пілотної програми, і тепер сподівається, що її назавжди припинять.

«Це ще 118 жителів Нью-Йорка, яких додатково зупинили та обшукали, у чиє приватне життя вдерлися без будь-якої причини. Той факт, що поліція Нью-Йорка зафіксувала 12 ножів, але не здійснила жодних арештів, змушує мене вважати, що це були цілком законні ножі», — каже адвокатка Діана Акерман.

Утім, влада міста не поспішає ставити хрест на цій технології. Поліція Нью-Йорка заявила, що пілотна програма була безкоштовною, і вона не укладала жодних контрактів з постачальником, і зараз розглядає тестування подібної технології від інших компаній.В мерії своєю чергою кажуть, що сканери стали фактором стримування для злочинців, і тепер шукатимуть нові способи обмежити кількість зброї в метро.

Раніше ми писали, що працівники громадського транспорту у Римі, столиці Італії, планують великий страйк у понеділок, через який більшу частину дня він не буде курсувати.

Також нагадаємо, що акції токійського метрополітену, який щодня перевозить понад 6,5 млн пасажирів через японську столицю, зросли на 45% у перший день торгів на Токійській фондовій біржі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь