Скільки та як правильно варити вареники з сиром: правила та поради

Події України

Вареники з сиром – класична українська страва, яка завжди радує смаком та апетитним виглядом.

Їх можна приготувати дома, наприклад, на смачному заварному тісті або купити майже у будь-якому у супермаркеті.

Щоб отримати ідеальні вареники, важливо дотримуватися певних правил при їх приготуванні.

Одним з найважливіших моментів є правильний час варіння.

Ми розкажемо, скільки варити вареники з сиром та як правильно це робити.

До речі, вареники можна приготувати не тільки з кисломолочним сиром. Також використовують для начинки моцарелу, бринзу, сулугуні або фету. Сир натирають, додають зелень до смаку (кріп, петрушка, кінза) та спеції.

Скільки за часом потрібно варити вареники

Вареники з сиром варять близько 4 хвилин. Звичайно, після закипання води та після того, як вони спливли на поверхню.

Як правильно варити вареники з сиром

Щоб при варінні вареники з сиром не злиплися і не розварилися, необхідно дотримуватися такої послідовності приготування.

  1. Рецепт на 500 г вареників з сиром. У каструлю вливаємо 1 л води й доводимо її до кипіння. Якщо вареники з солоним сиром, воду можна підсолити, а якщо з солодкою начинкою – додати трішки цукру.
  2. Викладаємо вареники з сиром у гарно киплячу воду і, періодично помішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою, доводимо до кипіння на великому вогні. Перемішувати вареники потрібно для того, щоб вони не прилипли до дна каструлі.
  3. Потім вогонь зменшуємо і варимо вареники близько 4 хвилин.
  4. Після того як вони будуть готові, рекомендується додати вершкове масло, щоб запобігти їх злипанню.

Вареники з сиром можна подати зі сметаною, натуральним йогуртом або ряжанкою. Смачного!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Depositphotos

Залишити відповідь