Скільки та як правильно варити вареники з сиром: правила та поради
Вареники з сиром – класична українська страва, яка завжди радує смаком та апетитним виглядом.
Їх можна приготувати дома, наприклад, на смачному заварному тісті або купити майже у будь-якому у супермаркеті.
Щоб отримати ідеальні вареники, важливо дотримуватися певних правил при їх приготуванні.
Одним з найважливіших моментів є правильний час варіння.
Ми розкажемо, скільки варити вареники з сиром та як правильно це робити.
До речі, вареники можна приготувати не тільки з кисломолочним сиром. Також використовують для начинки моцарелу, бринзу, сулугуні або фету. Сир натирають, додають зелень до смаку (кріп, петрушка, кінза) та спеції.
Скільки за часом потрібно варити вареники
Вареники з сиром варять близько 4 хвилин. Звичайно, після закипання води та після того, як вони спливли на поверхню.
Як правильно варити вареники з сиром
Щоб при варінні вареники з сиром не злиплися і не розварилися, необхідно дотримуватися такої послідовності приготування.
- Рецепт на 500 г вареників з сиром. У каструлю вливаємо 1 л води й доводимо її до кипіння. Якщо вареники з солоним сиром, воду можна підсолити, а якщо з солодкою начинкою – додати трішки цукру.
- Викладаємо вареники з сиром у гарно киплячу воду і, періодично помішуючи дерев’яною ложкою або лопаткою, доводимо до кипіння на великому вогні. Перемішувати вареники потрібно для того, щоб вони не прилипли до дна каструлі.
- Потім вогонь зменшуємо і варимо вареники близько 4 хвилин.
- Після того як вони будуть готові, рекомендується додати вершкове масло, щоб запобігти їх злипанню.
Вареники з сиром можна подати зі сметаною, натуральним йогуртом або ряжанкою. Смачного!
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
Фото: Depositphotos