Скільки варити макарони, щоб вони не розварилися і не злиплися
Макарони вважають найпростішим гарніром, який можна приготувати за лічені хвилини. Однак не кожна господиня знає, як правильно приготувати вироби із тіста так, щоб вони не злиплися.
Скільки варити макарони, щоб вони не розварилися – читайте в матеріалі.
Скільки потрібно варити макарони в каструлі
Щоб макарони гарно зварилися, оберіть велику, широку каструлю. На 200 г макаронів потрібно взяти 2 л води. Також для приготування знадобиться дрібка солі та вершкове масло.
Макарони варені: інструкція покроково
- наберіть воду в каструлю та поставте на середній вогонь;
- доведіть до кипіння та додайте сіль;
- додайте макарони та перемішайте;
- коли вода закипить, зробіть вогонь меншим;
- не накривайте при цьому кришкою;
- періодично перемішуйте страву;
- варіть ще 5-7 хвилин після закипання води;
- злийте воду та додайте в масу шматочок вершкового масла;
- перемішайте та подавайте до столу;
- якщо хочете, щоб макарони були з сиром, який тягнеться, 100 г твердого сиру натріть на мілкій тертці та посипте зверху страву.
Макарони в мікрохвильовці: рецепт
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram
У мікрохвильовці готувати макарони дуже зручно. Також їх можна зварити у мультиварці, але для цього потрібно додати в кілька разів більше води, ніж макаронів.
- покладіть макарони у спеціальну тарілку для мікрохвильовки;
- посоліть їх та залийте окропом;
- варіть 10-15 хвилин;
- кожні 3 хвилини діставайте їх із мікрохвильовки для того, щоб перемішати і побачити стан готовності;
- злийте воду і промийте в гарячій воді;
- додайте шматочок масла та посоліть.
Які є види макаронів і скільки їх треба варити: найпопулярніші варіанти
- макарони равіолі варять до 5 хвилин;
- макарони у вигляді гнізда готують до 5 хвилин;
- локшина – приготування займає від 5 до 7 хвилин;
- різноманітні черепашки та бантики варять від 8 до 10 хвилин;
- спіральки – такі макарони виготовляють найчастіше з твердих сортів, тому приблизний час варіння до 12 хвилин;
- макарони-ріжки потрібно варити теж немало – до 15 хвилин.
Як варити макарони, щоб вони не злиплися
- Додавайте більше води, ніж потрібно.
- Не розламуйте макарони перед варінням.
- Кидайте їх тільки в окріп, щоб макарони не злиплися.
- Солити макаронні вироби краще після того, як закипить вода.
- Час від часу перемішуйте страву у процесі варіння.
- Додавайте вершкове масло або олію після того, як злиєте з них воду.
- Якщо ви хочете зварити макарони Al dente, то часу на варіння у вас має бути вдвічі менше, ніж вказано на упаковці. Варіть їх на великому вогні та не промивайте перед подачею на стіл.