Скільки варити свиняче серце: ідеальний час та найкращий рецепт

Події України

Свиняче серце – субпродукт смачний та корисний, який є чудовим інгредієнтом для багатьох страв.

Особливо популярні страви з ним у зимовий період, коли на наших столах з’являються ситні салати.

Свиняче серце – не тільки смачний, але й корисний продукт. Воно містить залізо, вітаміни групи В, та інші корисні речовини, які підтримують роботу серця та нервової системи. Його навіть рекомендують включати у дієту для покращення стану кровоносної системи та підвищення рівня гемоглобіну.

Щоб отримати м’яке, ніжне серце, варто знати деякі секрети його підготовки та приготування.

Отже, як правильно варити свиняче серце, скільки часу це займає і як зробити апетитний салат з ним – читайте в матеріалі.

Скільки варити свиняче серце

Перед варінням свиняче серце слід обов’язково підготувати. Розпочніть з промивання серця під проточною водою, а потім замочіть його у холодній воді на 10-30 хвилин.

Це допоможе пом’якшити структуру та видалити зайву кров. Потім зріжте зайві жили та видаліть жир.

Варити свиняче серце найкраще цілком – так воно зберігає соковитість і смак.

Скільки за часом варити свиняче серце

Інгредієнти:

  • свиняче серце, лавровий лист, горошини чорного перцю, сіль, вода – до смаку

Тривалість варіння залежить від методу приготування:

Варимо свиняче серце у каструлі

  1. Викладіть свиняче серце у воду, доведіть до кипіння та зніміть пінку.
  2. Коли вода закипить, замініть її на свіжу гарячу воду, щоб позбутися зайвих запахів.
  3. Варіть на повільному вогні ще 1,5 години, додавши лавровий лист та горошини перцю до вашого смаку. Щоб серце залишилося м’яким, посоліть воду за 15 хвилин до кінця.

Як варити свиняче серце у пароварці

Наріжте серце тонкими скибочками, викладіть в один шар на решітку та готуйте 2 години.

Як варити свиняче серце у скороварці

Час варіння свинячого серця у скороварці – 50 хвилин.

Скільки варити свиняче серце до готовності

Свиняче серце вважається готовим, коли воно м’яке на дотик і легко розрізається.

Зверніть увагу, що під час варіння воно дещо уварюється, тож, купуючи його, враховуйте це – з 500 г свіжого продукту зазвичай виходить близько 380-400 г вареного.

Салат зі свинячим серцем та цибулею в майонезі

Цей ситний салат стане чудовою закускою для холодної пори року.

Інгредієнти:

  • свиняче серце варене – 400 г
  • маринована цибуля (червона чи біла) – 1 шт.
  • соєвий соус – 1 ч. л.
  • майонез – до смаку
  • зелень – для подачі

Приготування:

  1. Наріжте свиняче серце тонкими смужками або кубиками.
  2. Додайте мариновану цибулю і перемішайте.
  3. Додайте соєвий соус, посоліть та поперчіть до смаку, заправте майонезом.
  4. Салат помістіть у холодильник на 1-2 години, щоб він добре настоявся.
  5. Прикрасьте страву зеленню перед подачею.
  6. Для додаткового смаку можна також додати моркву по-корейськи.

Поради щодо варіння свинячого серця

  • Щоб уникнути підсихання серця після варіння, зберігайте його в бульйоні, у якому воно готувалося.
  • Під час варіння, для більш насиченого смаку, можна додати цибулю, моркву чи коріння петрушки.
  • Бульйон також можна використовувати для приготування інших страв, таких як тушковані овочі, рагу та каші.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Midjourney, ліцензія Сreative Commons 4.0.

Залишити відповідь